Cum aleg un ulei esențial bun? Patru reguli simple

Ulei esential
Acest articol conține:
1. Ulei esențial pur – ce înseamnă
2. Cum recunosc un ulei esențial pur
3. Testul hârtiei
4. Prețul

Pentru un începător, alegerea unui ulei esențial poate părea complicată într-o primă fază, însă regulile de care trebuie să ții seama sunt mai puține și mai simple decât pot părea la prima vedere! Odată ce știi care este produsul pe care îl cauți (iar despre asta vom discuta în alte articole), cel mai important este să te asiguri că producătorul/ distribuitorul de la care intenționezi să cumperi vinde un produs de calitate. Există criterii foarte importante de care trebuie să ții seama, însă nu te speria, sunt puține și ușor de verificat. Iată care sunt acestea…

Citește mai mult

Postat în Sănătate şi frumuseţe, Totul despre ingrediente, Tutoriale

Sare de mare, sare de baie! Beneficiile sănătoase ale litoralului la plic

Sare de mare

Acest articol conține:
1. Avantaje generale
2. Beneficii pentru sistemul respirator
3. Tratamente psoriasis, artrită și osteoartrită
4. Beneficii cosmetice – exfoliere și antiacnee
5. Relaxare și detensionare

Dintre ajutoarele naturale la îndemână, sarea de mare este atât unul dintre cele mai comune și răspândite cadouri ale planetei, cât și unul din ingredientele naturale ale cărui beneficii acoperă întregul corp (de la scalp și până-n tălpi, de la piele și până la inimă), ajutând în aceeași măsură și psihicul. În acest articol vom descoperi împreună, pe scurt, câteva din beneficiile pe care le are sarea de mare (o analiză extinsă ne-ar lua, fără exagerare, câteva cărți!)
Citește mai mult

Postat în Sănătate şi frumuseţe, Trucuri cosmetice Etichetat cu: , , , , , ,

Minunatul ulei din sâmburi de caise

peaches-824624_1920

Uleiul din sâmburi de caise se găsește într-o varietate largă de produse cosmetice și produse de îngrijire personală, inclusiv săpunuri, creme, loțiuni, unguente, șampoane și balsamuri, și asta doar datorită proprietăților magice pe care le are.

Spre deosebire de unele uleiuri care rămân pe suprafața pielii, uleiul din sâmburi de caise este rapid absorbit fără a lăsa un reziduu gras la suprafața pielii. Dacă ai tendința de a experimenta mâncărime după baie sau duș, aceasta este uleiul perfect pentru tine.

Citește mai mult

Postat în Totul despre ingrediente Etichetat cu: , , , , , ,

Minunile dintr-o sticluță: Uleiul pur de arbore de ceai

park-338726_1280

De ce îl considerăm o minune?

Uleiul din arbore de ceai se obține din frunzele arborelui Malaleuca (arbore care crește în Australia), frunze despre care se știe că au fost folosite timp de secole de către aborigeni în tratarea diverselor afecțiuni de piele, inflamații, în combaterea răcelii, a tusei și pentru a grăbi cicatrizarea rănilor.

Deși se cunosteau minunatele proprietăti curative ale uleiului de arbore de ceai, utilizarea acestuia  a devenit o practică larg răspândită în diferite tipuri de terapie numai după ce au fost publicate mai multe rapoarte despre acțiunea antimicorbiană, antiinflamtorie si antifungică a acestuia.

Citește mai mult

Postat în Totul despre ingrediente Etichetat cu: , , , , ,

Untul de cacao – tinerețe fără bătrânețe pentru pielea ta

cocoa-beans-499970_1280

Ce este untul de cacao?

Untul de cacao se obține după ce semințele sunt scoase din fructul cărnos, curațate, prăjite și presate.  După ce untul de cacao a fost extras, resturile solide rămase sunt măcinate, astfel obțințndu-se pudra de cacao.

La temperatura camerei, untul de cacao este foarte solid, cel nerafinat are o culoare gălbuie, iar la temperatura corpului acesta se topește, transformându-se într-un ulei foarte nutritiv atât pentru piele, cât și pentru păr sau unghii.

Citește mai mult

Postat în Totul despre ingrediente Etichetat cu: , , , , , ,

Cum scapi de vergeturi

vergeturi

Care este cauza vergeturilor?

Vergeturile sunt linii roz sau mai deschise la culoare decât culoarea pielii, care în timp își pierd pigmentația și care afectează cu precădere zonele abdomenului, a coapselor, sânilor sau feselor. Se  datorează schimbărilor hormonle din organism și sunt puternic favorizate și întreținute de un regim prelungit de întindere al pielii.

Dermul- stratul mijlociu al pielii- este format din fibre puternice, interconectate, care permit pielii să se întindă pe tot corpul nostru pe perioada de creștere. Dacă aceste fibre sunt insuficient hrănite sau producția de colagen este scăzută, acestea se rup și creează neplăcutele vergeturi.

În faza incipientă, vergeturile sunt roșiatice, roz sau violete datorită vaselor de sânge afectate. Pe măsură ce acestea se refac, devine vizibil stratul de grăsime din profunzimea pielii și vergeturile capătă o culoare albicioasă.

Vergeturile apar în perioadele de sarcina, în perioadele de creștere rapidă în greutate, inclusiv pe timpul pubertății,  în cazul medicației prelungite cu corticosteroizi, când există o predispoziție genetică sau când secreția de colagen este redusă.

6 Mituri despre vergeturi

Citește mai mult

Postat în Sănătate şi frumuseţe Etichetat cu: , ,

Uleiul de patchouli

patchouli

Ce este uleiul de patchouli?

Uleiul esențial de patchouli este extras prin distilarea cu vapori a frunzelor de Patchouli, plantă a cărei denumire botanică este pogostemon cablin sau pogostemon patchouli, în funcție de specie. Este un ulei de culoare galben- maronie, cu o compoziție vâscoasă, folosit dintotdeauna ca remediu atât pentru afecțiuni ale pielii, în aromaterapie și cel mai mult ca ulei afrodisiac.

Întrebuințări ale uleiului de patchouli

Uleiul de patchouli este ca un diamant cu mai multe fețe slefuite perfect. Are atât de multe întrebuințări, încât este considerat o bijuterie în aromaterapie, parfumerie, cosmetică și producția de produse afrodisiace.

Citește mai mult

Postat în Totul despre ingrediente Etichetat cu: , , , ,

Beneficiile uleiului din germeni de grâu

germeni de grau

Ce este uleiul din germeni de grâu?

Germenii de grâu nu sunt altceva decât embrionii grâului. Aceștia se obțin din boabe de grâu care, ținute în apă și la condiții favorabile de temperatură, germinează. Datorită valorilor nutriționale ridicate și a conținutului bogat de fitosteroli, preparatele pe bază de germeni de grâu sunt recomandate în dietele de reducere a colesterolului rău din organism, detoxifiere sau întărire a sistemului imunitar, dar s-a demonstrat clinic că au un aport și în prevenirea cancerului de colon și a bolilor cardiovasculare.

Citește mai mult

Postat în Totul despre ingrediente Etichetat cu: , , , ,

Uleiul de avocado în cosmetică: beneficii şi utilizări

avocado - utilizari in cosmetica

Ce este uleiul de avocado?

Uleiul de avocado este obținut prin presarea fructelor deshidratate de avocado, are o culoare verzuie imediat după presare și o textură fină, foarte puțin grasă comparativ cu alte uleiuri similare. Și- a câștigat renumele de ulei- minune atât în industria alimentară cât și în cea cosmetică datorită compoziției chimice bogate în potasiu, antioxidanți, Omega-3, vitaminele A, E, D , B1, B2, K, PP și a concentrației de acid oleic (60%).

Citește mai mult

Postat în Totul despre ingrediente Etichetat cu: , , ,

Exfolierea – secretul pielii frumoase (Partea I)

secretul pielii frumoase

Află care este secretul pielii frumoase şi cât de uşor este să îţi întreţii pielea mereu tânără şi catifelată, la tine acasă.  În prima parte a articolului vei afla:

Ce este și de ce ne ajută exfolierea pielii?

Exfolierea presupune îndepărtarea celulelor moarte de pe piele și este un procedeu de întreținere a pielii tale, atât pentru față cât și pentru corp. Atunci când este efectuată corect, exfolierea lasă pielea curată, sănătoasă, moale, tonifiată și îi dă o prospețime care se vede și se simte la atingere.

Citește mai mult

Postat în Sănătate şi frumuseţe Etichetat cu: , , , ,

Dacă-ți place ce vezi, dă mai departe! :)

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://blog.ecosense.ro/">
Twitter